ECEVİT HEP HAKLI ÇIKTI

ECEVİT HEP HAKLI ÇIKTI

Ecevit’e karşı, tarihimizde bugüne dek hiçbir devlet adamına yapılmayan saldırılar yapıldı. Ecevit’in düşürülmesi için çeşitli kampanyalar düzenlendi. 

Saldırı ve kampanyalar, Ecevit’in rahatsızlığına dayandırılıyordu. Saldırı ve kampanyalardan daha kısa sürede sonuç alınabilmesi için, zaman zaman Ecevit’in öldüğü yalanları bile uyduruldu. Hasta olma hakkı kullandırılmadı.

Başbakan Ecevit’in yanı sıra, eşi ve Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Rahşan Ecevit’e de tüm etik değerlerden yoksun ifadeler ve iftiralarla saldırıldı.

Dört koldan ve koro hâlinde yapılan saldırı kampanyalarının amacı bir süre sonra net biçimde anlaşıldı: Ecevit’siz ve MHP’siz bir hükümet kurmak”.

Bu plan, MHP’yi dışlarken, DSP’yi ele geçirmeyi ve başka bir hükümet kurmayı öngörüyordu. Bunun nedeni, hem hortum kapılarının güç odaklarına tekrar açılmasını sağlamak, hem de AB sürecinde “ver-kurtul” anlayışını devreye sokmaktı.

Bazı kimseler o kadar ileri gidiyorlardı ki, çekilmediği için Ecevit’I, “damdaki gecekondu direnişçisi”ne benzetme aymazlığını bile gösteriyorlardı. Belli ki bunlar, Ecevit’i, “damdaki gecekondu direnişçisi”ne benzetirken, kendilerinin “damdaki hırsız” rolüne soyunduklarını gizlemeye çalışıyorlardı.

“Ecevit’siz ve MHP’siz hükümet” formülüyle yola çıkan güç odakları ve yabancı işbirlikçileri yalnız değildi. Demokratik Sol Parti’nin içine de atmışlardı. Yani işbirliği halkası çok genişti; uluslararası boyuttaydı.

DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, uzun zamandan beri oluşturulan bu işbirliğini hemen farkettiler ve partilerinin geleceğini riske sokma pahasına temizlik için düğmeye bastılar.

Bunun üzerine işbirlikçiler, Demokratik Sol Parti’ye karşı uluslararası boyutta bir kundaklama harekâtı başlattılar.

Add a Comment