İŞGÂLE HİZMET DEVRİM DİYE YUTTURULUYOR

DSP GENEL SEKRETERİ SÜLEYMAN YAĞIZ’IN BASIN AÇIKLAMASI:

 

 

İŞGÂLE HİZMET DEVRİM DİYE YUTTURULUYOR

Türkiye çok zor bir dönemeçten geçiyor. ABD’nin Irak’la başlayan işgâl harekâtına ve yayılmacılığına destek olmak köklü bir değişim ve hatta devrim olarak yutturulurken; ulusal çıkarlarımızı gözeten yurtsever çevreler, bu değişime direnen tutucular olarak sunulmaktadır. 

Evet, ortada, bir devrim değil ama, bir değişim vardır; o da ABD’nin işgâlci politikalarına kayıtsız şartsız teslim olmaktır. Bu teslimiyetin baş aktörlüğünü de AKP iktidarı yapmaktadır.

Yarı aydın bazı kimseler ise AKP’nin teslimiyetçiliğini, yanlış bilgilerle ve cilalı söylemlerle kamuoyuna yansıtarak halkımızı kandırmaya çalışmaktadırlar. 

Bunlardan bazıları, çok enteresandır ki, Pentagon sözcüsü gibi hareket etmektedirler. 

ABD’nin amaçları ortadadır. ABD’nin Irak işgâli bir son değildir. ABD, buradaki yerini iyice sağlamlaştırdıktan sonra Ortadoğu’daki yeni emellerinin peşine düşecektir. 

ABD’nin Irak’a Türk askeri gönderilmesini istemesinin arkasında yatan gerçek neden de budur. 

Türkiye, tarihinin her döneminde büyük sorunlarla uğraştırılmıştır. Şimdi ise yine, ama bu kez içinden çıkılamayacak sorunlarla çevresi sarılmak, hatta bütünüyle teslim alınmak istenmektedir. Devrim rüzgârları palavradan ibarettir.

Add a Comment