AMERİKA’DAN İLERİ DEMOKRASİMİZ VAR!

5919
Twitter Notları-6 Haziran 2015

-Tarafsız olacağına yemin eden Cumhurbaşkanı hâlâ seçim çalışması yapıyor.  Tarafsız olması gereken YSK da uyumaya devam ediyor.

-Yaşasın! Amerika’dan da “ileri demokrasi”miz var! En yüksektekiler bile Anayasa’yı ve yasaları takmıyor! Bundan âlâ demokrasi mi olur?

-Tayyip Bey’e “Tarafsızlık Üstün Hizmet Ödülü” verilmesini önereceğim ama, bana, “Sen kimsin? Haddini bil!” diyecek diye ödüm kopuyor!

-Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan Erdoğan, Ardahan’da bugün Ahıska Türkleri üzerinden AKP adına oy avcılığı yapıyor.

-Böylece “Gerekirse Papaz elbisesi bile giyerim” sözünü boşuna söylemediğini bir kez daha çok açık ve net olarak ortaya koyuyor.

-Öyle ya, “Alevilik Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük Aleviyim” diyen de odur; yani Tayyip Erdoğan’dır.

-Ama Alevi katili Yavuz Sultan Selim’in adını üçüncü köprüye koymaktan herhangi bir sakınca görmeyen de Tayyip Erdoğan’dır.

-Tayyip Erdoğan aslında kendini hiç gizlemiyor. Hep “yersen” yapıyor. Ama Aleviler dışında büyük bir kesime de hep yediriyor!

-Bu kez farklı… Güvendiği dağlar daha gargara yapacak Tayyip Bey’in kandırmaca sözlerini… Onun içindir ki bugün bile AKP mitingi yapıyor.

-Şu “Tarafsız”a bakın: Diyarbakır’da katliam girişimi olmuş… O ise “Demirtaş’ı telefonla arattım, bulamadım” demekle yetiniyor.

-Böyle durumlarda ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı, kendisi için yaşamsal derecede önemi olsa bile mitingini bırakır; olay yerine koşar.

-Ama Tayyip Bey’in böyle bir derdi yok. Bağırıp, çağırıyor; dahası başkalarını suçluyor. Ve Yeni Türkiye-Eski Türkiye plağını çevirip çevirip çalıyor.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatayım:

-Yeni Türkiye, “intihal”cilerin değil, Atatürk’ün ve Atatürkçü’lerindir. Tayyip Erdoğan’ın söylem tuzağına düşmeyelim.

-“Yeni Türkiye” ifadesi Atatürk’ten “intihal”dir. Bu ifadeyi ilk kullanan Tayyip Erdoğan değil, Atatürk’tür.

Add a Comment