BASININ BÜYÜK USTASINI KAYBETTİK

1972 YILINDA YENİ ORTAM GAZETESİ’NDE BANA YAZARLIK KAPISINI AÇAN İLHAN BANGUOĞLU HABERCİLİKTE DE USTAMDI.

•••

Usta gazeteci İlhan Banguoğlu hayatını kaybetti. Banguoğlu’nun cenazesi Zincirlikuyu Camii’nde Salı günü öğleyin kılınacak namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İlhan Banguoğlu çok değerli, birikimli bir gazeteci ve çok içten, düzgün bir insandı. 1972 yılında Yeni Ortam Gazetesi’nde bana yazarlık kapısını açan İlhan Ağabey habercilikte de ustamdı. Vefatından derin üzüntü duydum. Muhterem eşinin ve bütün Banguoğlu Ailesi’nin acısını yürekten paylaşıyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Başımız sağ olsun. 

•MİLLİYET’İN HABERİ•

Milliyet Gazetesi’nin, Banguoğlu ile ilgili bugünkü haberi şöyle:

“Milliyet Gazetesi’nin eski yazı işleri müdürlerinden İlhan Banguoğlu (91) İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören  Banguoğlu, yayınlandığı dönem büyük ilgi gören Büyük Bulmaca Yarışması’nı hazırlamıştı. Ailesi olarak gördüğü Milliyet’te 60 ve 70’li yıllarda önemli röportaj ve haberlere imza atan Banguoğlu, yarın öğlen Zincirlikuyu Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi gazeteci-yazar İlhan Banguoğlu’nun ölüm haberinin ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de bir taziye mesajı yayınladı. Başta Abdi İpekçi olmak üzere, Burhan Felek, Ali Gevgilili, Hasan Pulur ve Doğan Heper gibi usta gazetecilerle mesai arkadaşlığı yapan İlhan Banguoğlu, hukukçu olmasına rağmen masa başı memurluğu olarak gördüğü avukatlık yerine gazeteciliğe yönelmiş ve 2 lisan bildiği için de özellikle dış haberler sayfasıyla ilgilenmişti.”

Add a Comment